„Био Органик България“ инвестира в нов завод

Компания „Био Органик България“ ЕООД строи ново предприятие за преработка на плодове и зеленчуци в село Дагоново, община Белица. Инвестицията е близо 3 млн. евро и се очаква строителството да приключи най-късно до 15 октомври тази година, пише Kmeta.bg.

Работата по вдигането на завода е започнала през октомври миналата година. Фабриката ще осигури работа на 30 души от района през цялата година. А в най-силния сезон – септември и октомври, когато се прибира реколтата, ще се наемат временно и до 200 души. Обектът е с разгъната застроена площ от 2280.35 кв. м.

„С инвеститора сме приятели. Той хареса нашето село, защото тук населението е много трудолюбиво, а селището се намира до пътя Разлог-Велинград”, каза кметът на Дагоново – Иван Барабунов.

Дейността на предприятието ще бъде насочена към първична преработка на плодове и зеленчуци, замразяване и изсушаване на плодове и зеленчуци. Очакваното дневно производство на замразени продукти е 5 тона, информира economic.bg. Новото предприятие ще работи и ще изкупува продукцията и на местни производители на плодове и зеленчуци, но при положение, че са с добро качество и отговарят на изискванията.

„Това означава сигурен пазар за стоката на нашите съселяни и на жителите на съседните населени места и в нашата община, и в съседните Якоруда и Разлог”, каза още кметският управник. Според него най-важното е, че ще се наемат предимно жители на Дагоново , в което живеят 800 души, а доста хора са без постоянна работа.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *