Битка за вложители се ожесточава

Депозитната експанзия на родните трезори е в разгара си. И в началото на април, банките продължават дапримамват клиенти с все по-атрактивниусловия и нови промоции по депозитните си продукти, в стремежа си да привлекат ресурс от местния депозитен пазар.
Световната криза оскъпивъншния финансовресурс за трезоритеи те отправиха поглед към неговия вътрешен заместител – депозитът. Така започнаголямата надпревара за вложители, която с всеки изминал месец става все по-ожесточена.
Нови промоционални лихви по срочни депозити в лева, евро или щатски доларивъвежда Пощенска банка.
Особено атрактивни са новите 12-месечни депозити, които носят на клиентите годишна лихва от 9,60% по депозити в лева, 7,60% по евро и 6,60% по депозити в долари без значение от размера на депозираната сума. За новооткритите депозити за 6 месеца пък ще получават лихва до 9,25% в лева и до 7,50% в евро. Минималната сума за откриване е 250 валутни единици. Няма такса за откриване, обслужване или теглене на падеж. Промоционалните условия важат до 29 май 2009 г.
С тази промоция целим да отговорим на клиентското търсене и поставяме фокуса върху доверието и дългосрочната връзка между клиент и банка, заяви Илиян Райчев, началник на управление „Клонова мрежа“ в банката.
Друго роден трезор – Обединена българска банка, предлага нов срочен 6 месечен депозит „Премия“ със стъпаловидно олихвяване.
Спестовният продукт е подходящ за всички, които търсят висока доходност за срок от 6 месеца, но не желаят да чакат до края, за да получат лихвата.
Лихвата при депозит „Премия“ нараства при всеки период и достига 11% в лева и 8% в евро за последния, като може да бъде изтеглена след края на всеки период. В края на всеки период начислената лихва не се капитализира към главницата, а постъпва по сметка и остава на разпореждане на клиента.
Минималната сума, която клиентът трябва да внесе е 250 лева.
Лихва 7,25% в лева и 6,25% в евро за тримесечен стандартен депозит, пък е най-новата промоция на Алианц Банк България.
Банката предлага промоционални лихвени условия за новооткрити тримесечни депозити за физически лица. Годишните лихви са 7,25% в лева и 6,25% в евро. Промоцията важи за всички стандартни депозити в лева и евро със срочност 3 месеца, открити в периода до 30 май 2009 г. Минималната сума за откриване на депозита е 500 валутни единици.
Алианц Банк започна и комуникационна кампания за промоцията със слоган „Защитете спестяванията си“.
Преференциални условия за същия период банката предлага и за най-продавания и харесван от клиентите продукт – депозит Комфорт.

Годишната лихва за 6-месечен депозит Комфорт става 6% в лева и 5% в евро. Депозит Алианц Комфорт има освен висока доходност и други предимства: възможност за довнасяне по всяко време и месечно изплащане на лихвата. При не изтеглена лихва, тя се добавя към депозита и носи допълнителен доход. При изтичане на срока на депозит, открит при промоционални лихвени условия, той се предоговаря автоматично за нов период при стандартни лихвени условия на банката към момента на предоговаряне.
Райфайзенбанк също обяви нова промоция по срочните си депозити в лева, евро и щатски долари.
Банката повишава лихвените проценти по срочните депозити в лева, евро и щатски долари. Лихвените проценти за едногодишните депозити в лева са 9.30% на годишна база за влогове над 20 000 лева, в евро – 7.80% на годишна база за влогове над 20 000 евро, в щатски долари – 3.80% годишно. За суми до 20 000 валутни единици, лихвените проценти са 8.80% годишно за депозити в лева и 7.30% на годишна база в евро. Промоционалните условия важат за новооткрити влогове до 15 май 2009 г. и са валидни за първия период на депозита.
Лихвените проценти по шестмесечните депозити в лева са 9.10% на годишна база за суми над 20 000 лева и 8.60% за суми между 500 и 20 000 лева. В евро, лихвеният процент е 7.60% годишно за суми над 20 000 евро и 7.10% за суми между 250 и 20 000 евро. Минималната сума за откриване на срочен депозит е 500 лева, 250 евро или щатски долари.
От началото на април Банка ДСК същостартира промоционална кампания по срочни влогове в лева и евро за физически лица. Тя ще продължи до 29 май 2009 г.
Кампанията обхваща всички новооткрити срочни влогове на физически лица в лева и евро за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. Минималната сума за откриването на такъв депозит е 250 лева или евро.

Изгодни за многобройните клиенти на Банка ДСК са промоционалните лихви по тези влогове. Лихвите за левови депозити варират от 6.10 % при едномесечен влог за суми до 30 000 лв, до 9.30 % за 12-месечен влог на суми от и над 30 000 лв. При депозити в евро промоционалните лихви са малко по-ниски. Те започват от 5.00% при едномесечен влог за суми до 30 000 евро и стигат до 7.80% за 12-месечен влог на суми от и над 30 000 евро.

Сн.: Ивайло Божинов

Срочните влогове по новата промоционална кампания на Банка ДСК може да се откриват чрез внасяне на суми в наличност или чрез тяхното прехвърляне от спестовни влогове или разплащателни сметки, открити в Банката. Възможно е също клиентът да си изтегли частично суми от съществуващ вече влог в Банка ДСК или да промени неговия срок или вид на валутата. Открит по този начин влог също се включва в промоцията.
Миналата седмица банката пусна и нов продукт – срочен влог „ДСК Палитра“. Влогът може да бъде открит в лева, евро и щатски долари. Титуляр на влога може да бъде всяко пълнолетно физическо лице, като минималните суми за неговото откриване са 2 000 валутни единици.
През април и Първа инвестиционна банка пусна нов депозит – „Президент“, за суми вщатски долари.
Депозитът е тримесечен като лихвата е 5,5% на годишна база и се изплаща еднократно на падеж. Промоцията е предназначена за физически и юридически лица и е в сила до 9 май 2009, включително. Банката няма изискване за минимална сума за откриване, а клиентите могат свободно да довнасят средства по всяко време на депозита. Няма такси за откриване, обслужване или закриване на депозита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *