Биткойните стават все по-популярни в България

Редица сайтове в България приематбиткойнитекато средство за разплащане. Съществуват и реални бизнеси, които приемат плащане с биткойни, каза за „Стандарт“ Благовест Белев, член на Управителния съвет на Българската Биткойн Асоциация.

По думите му тенденцията е за увеличаване на местата, където биткойните се търгуват и приемат за разплащане като вече има планове за разширяване на мрежата от подобни обекти. Така биткойнът ще стане по-достъпен за българите и интересът към него ще се засилва все повече с течение на времето, смята експертът.

Все по-често се използва ипървият открит у нас банкомат за биткойни. Чрез устройството могат да се купят единици от виртуалната валута срещу левове. Цената на биткойните варира между 300 и 500 щатски долара за брой в последните два месеца.

„Разплащанията за малки суми стават чрез изпращането на 0,001 биткойна, например. Това се равнява на близо 40 цента в момента“, уточни Белев.

С биткойн можем да плащаме множество услуги и продукти. Предимствата на виртуалната валута са много – таксите за трансфер са ниски, трансферът е бърз до всяка точка на света, няма ограничения за използването й.

„Плюс е, че няма централна власт, която да управлява системата и потенциално да я корумпира“, каза още Белев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *