Близо 500 души от БДЖ – Горна Оряховица ще бъдат съкратени

Според уведомителни писма за съкращения след 22 декември ще бъдат уволнени 234 служители на горнооряховското поделение на „Пътнически превози“ЕООД, а 244 железничари от „Товарни превози“ще бъдат съкратени след 1 януари 2012 г.
Не приемаме съкращенията, защото те засягат локомотивни машинисти, маневристи, стрелочници и други служители от експлоатационния персонал и затова стачкуваме, коментира за БТА Дечко Гърков, председател на синдикалната организация на железничарите в НК „БДЖ“ в Горна Оряховица, който участва в преговорите с ръководството на компанията.
По повод съкращенията в железницата кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев коментира пред журналисти, че проблемът ще се отрази негативно на нивото на безработицата в града и основната цел на общинската управа през следващата година ще бъде разкриването на нови работни места чрез привличането на инвеститори.
Стачката в БДЖ продължава вече трета седмица.  Профсъюзите не са се съгласили с предложенията, направени вчера от мениджърския екип на дружеството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *