Близо 870 свободни работни места обявиха работодателите

Близо 870 свободни работни места представиха 159 работодатели на 15 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта през май. 1173 търсещи работа лица се включиха в директните срещи с бизнеса, за да намерят по-бързо своя шанс за трудова реализация, съобщи Агенцията.Близо 870 свободни работни места обявиха работодателите.

Снимка: Агенция по заетостта

Майските трудови борси са проведени в градовете Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Своге, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана.Близо 870 свободни работни места обявиха работодателите.

Една специализирана трудова борса за продължително безработни организира през май бюрото по труда в Своге. В срещата се включиха 11 работодатели, които обявиха 69 свободни работни места. Набират се работници за длъжности в производствената сфера. 83 търсещи работа присъстваха, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите, информира infostock.bg.

14 общи трудови борси проведоха бюрата по труда в Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана. 148 работодатели обявиха 799 свободни работни места, като представиха своите изисквания за заемане на предложените позиции. Търсят се работници и специалисти за длъжности с различна квалификация в областта на услугите и производството – технолог по студена обработка на метали; работник за сглобяване на детайли; машинен оператор на металообработващи машини; заварчик; шлосер; монтажник на електрически елементи; машинен оператор за навиване на бобина; сервитьор; продавач-консултант; кредитен консултант; работник за консервиране; шофьор на товарен автомобил; работник в хранително-вкусовата промишленост; опаковач и монтажник на пластмасови изделия; машинен оператор за изпридане на конци и прежди; работник в кухня; работник в строителството; охранител; стругар; чертожник КМД; общ работник; работник за сглобяване на детайли; пълнач; контрольор; специалист за администриране на персонал; шофьор с категория „В“ и категория „С“; монтажник на електронни елементи; монтьор на производствено оборудване; медицинска сестра; спасител; работник в селското стопанство; пътен работник; работник в каучуковото производство; отчетник на кредити; шивач; оператор на металообработващи машини; готвач; полевъден работник; барман; пакетировач; работник за прахово покритие; стругар/фрезист; технолог; служител в търговска верига и др. Презентирани бяха и свободни длъжности в Българската армия. 1090 търсещи работа се запознаха по-подробно с предложените свободни работни места и разговаряха лично с работодателите.

В края на месеца Агенцията по заетостта се включи със собствен щанд и презентация и в трудова борса за търсещи и получили международна закрила лица, организирана в София от Върховния комисариат за бежанците към ООН. Борсата предостави възможност на работодатели от цяла България да се срещнат с участници от бежанската общност в страната, които активно търсят работа, както и да бъдат информирани за правото на труд на лица от тази група. Те получиха полезни съвети във връзка с наемането и осигуряването на дългосрочна и устойчива заетост на бежанци и обсъдиха с тях своите нужди, очаквания и предложения. Пред присъстващите 8 работодатели и 57 представители на бежанската общност експертите от Агенцията по заетостта представиха услугите на бюрата по труда, насочени към целевата група, като обърнаха особено внимание на Програмата за заетост и обучение на бежанци.

През юни 2019 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 5 трудови борси.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *