БНБ: Кандидат – инвеститорите за КТБ преговарят с кабинета и политиците

Новосформиран консорциум от трима инвеститори води разговори с правителството и с парламентарно представени политически сили за изготвяне на план за рекапитализиране и преструктуриране на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ), който да включва и средства, осигурени чрез държавна помощ. Това се казва в прессъобщение наБългарската народна банка.

Днес представители на БНБ са се срещнали спредставители на консултанта EPIC, на Фонда на генералния държавен резерв на Султаната на Оман и на Gemcorp, които са въпросните инвеститори, се посочва в съобщението.

Те са поискали да узнаят съдържанието на доклада на одиторите на банката и оценката им за състоянието на активите й, но тъй като БНБ не е страна по договорите между квесторите и одиторите, тя единствено се е ангажирала да окаже съдействие за установяването на контакт, се разбира от съобщението.

От страна на БНБ е било напомнено, че плановете за рекапитализация и преструктуриране на КТБ трябва да бъдат съпроводени с ясни доказателства за наличността и разполагаемостта на средствата, които ще бъдат инвестирани, както и за сроковете и инструментите, чрез които ще се реализират инвестиционните намерения, с оглед срока на специалния надзор 20.11.2014 г., се посочва в съобщението. В него се припомня, че „до този момент планове за преструктуриране на КТБ не са представени в БНБ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *