БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни ДЦК с номинал 50 млн. лв.

В последния ден от изминалата седмица депутати от ГЕРБ внесоха в парламента подписка за свикване на извънредно заседание, на което да се разгледа частичното вето на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. Бившите управляващи настояват депутатите да разгледат ветото още следващата седмица.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обаче вече беше определил 30 августкато дататаза преразглеждане на върнатия закон. Заедно с неговото становище тази седмица ще проследим и другите по-важни икономически събития.

В понеделник (12 август) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни ДЦК, деноминирани в лева, с общ номинален размер от 50 млн. лв. Припомняме, че аукционът за 10,5-годишните ДЦК, проведен миналия месец и постигнал средна доходност от 4%, пропадна поради технически проблеми.

Акционерите на СИИ Имоти АДСИЦ пък са избрали първия ден от седмицата за провеждане на своето общо събрание.

Във вторник (13 август) Националният статистически институт (НСИ) ще представи данните за индекса на потребителските цени за юли 2013 г. За месец юни НСИ отчете дефлация.

Всряда(14 август) НСИ ще публикува експресните оценки за брутния вътрешен продукт (БВП) на страната за второто тримесечие на 2013 г. Очакваме и данните от наблюдението на работната сила за същия период на годината.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на КММ АД.

В четвъртък (15 август) НСИ ще оповести данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата за второто тримесечие на 2013 г.

На този ден общото си събрание ще проведат акционерите на Гамакабел АД.

В петък (16 август) БНБ ще изнесе данни за състоянието на платежния баланс на страната към юни 2013 г. От централната банка очакваме информация за външната търговия за месец май 2013 г., както и за потока от преки инвестиции за юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *