Бойко Борисов бил по-лош и от Тодор Живков

Прокуратурата ще си свърши работата, независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил.
Това заяви бившият премиер Сергей Станишев на специална пресконференция в централата на БСП, след като близо час и половина бе разпитван в Софийска градска прокуратура по Докладгейт.
„Дадох показания като свидетел по разследването, което прави Софийската градска прокуратура и няма да навлизам в детайли. По справката, която циркулира в интернет, вече е била разпоредена проверка на ДАНС, правена е и самостоятелна проверка в прокуратурата, за която е приключила с отрицателно становище за образуване на дело“, каза бившият премиер. По думите му справката на ДАНС, излязла от Министерски съвет, е върната от него в ДАНС миналия октомври и там е направена комисия за проверка на информацията. И след това не се е връщала при мен, допълни Станишев.
„Винаги като премиер съм се водил от мотива, че за всеки сигнал, независимо дали е достоверен, е необходимо да се направи проверка. Така съм правил винаги”, каза той.
Цялата история с доклада на ДАНС, според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно. Вече три месеца държавата сеуправлява със скалъпени полицейски сценарии, хората това умеят и това правят, заяви Станишев, цитиран от БТА.
Той добави,че наближават 100-те дни на правителството и е много по-удобно, вместо да се задават въпроси какво е направило за излизане от кризата и за доходите на хората, да се занимава обществото с пикантни истории, свързани със спецслужбите.
Не се страхувам от обвинение, защото съвестта ми е чиста, никога никого не съм покривал като министър-председател, заяви Сергей Станишев. Той посочи, че немалко икономически кръгове, които са подкрепили ГЕРБ, „в крайна сметка не са в много добро финансово положение и оттам идват екстравагантните идеи“ за фискалния резерв.

Финанси

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *