Бой за храна в хотел в „Златни пасъци”

Хотел може да бъде глобен с до 3 хил. лв., ако се потвърди сигнал за бой между туристи за недостатъчна храна.

Видео със скандала е било изпратено на Нова телевизия от един от гостите на хотела в комплекса „Златни пясъци“. По неговите думи български и румънски туристиса стигнали до саморазправа, защото храната не била достатъчна за всички. В репортаж на телевизията туристи се оплакват, че гости на два хотела са били принудени да се хранят само в един ресторант с недостатъчен капацитет.

Министърът на туризма Николина Ангелкова е наредила спешна проверка наусловията, които предлагат хотелите и дали отговарят на категорията си.

Ако бъдат установени нарушения, санкциите, предвидени в Закона за туризма, са от 1 000 до 3 000 лв., катоможе да се започне процедура за понижаване на категорията.

За великденските празници в двата хотела имало около хиляда туристи от България и Румъния. Всички обаче трябвало да се хранят в един ресторант с капацитет за една четвърт от тях.

„Всичко се случи, защото в единия хотелима един ресторант, авсички хораот другия хотелидваха тук. Защо тук няма работещ ресторант аз не знам. Имаше повече хора от капацитета на ресторанта и недостатъчно храна за всички“, коментираДан Симигановски, турист.

Хората поискали от персонала да донесат допълнително столове и маси, защото масово се хранели на крак с чиния в ръка. Нервите на туристите не издържали и кавгите прераснали в бой. Ударени са били двама душиот персонала

От управата на хотелския комплекс неса допуснали екипа на Новав ресторанта, за да провери дали има достатъчно храна за закуската днес. Те обясняват, че гостите на хотела били агресивни.

„Имаше достатъчно храна за всички, но поведението на гостите беше различно от това, което очаквахме“,заявиАл Патила, управител на хотелски комплекс.

Според туристите пакетите за великденските празници са им стрували между 220 и 350 лева и масово искат да им върнат парите. Много от туристите се заканват дори да съдят управата на хотела за причиненото неудобство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *