Бордът на директорите на „Булгартабак холдинг” ще бъде сменен

Бордът на директорите на „Булгартабак холдинг“ АД – София ще бъде сменен с извънредно Общо събрание на акционерите, информира дружеството чрез сайта на Фондовата борса. Събранието ще се проведе на 31 март в София.

Според предварителния дневен ред от Съвета на директорите ще бъдат освободени изпълнителният директор на компанията Венцислав Златков Чолаков и Миглена Петрова Христова. От сега действащия Борд е предложено да остане само Радослав Василев Рахнев.

Предложено е Съветът на директорите да има петима членове, с мандат от три години, и в него да влязат Шреаз Кишор Фадниз (Shreyas Kishor Phadnis), Рахул Дататрая Нимкар (Rahul Dattatrya Nimkar), Владимир Гечев Жеков и Светлана Райкова Мартева.

Общото събрание на акционерите ще разгледа предложение възнаграждението на новоизбраните членове на Съвета на директорите да е от 2600 лв. месечно.

Около „Булгартабак“ се зашумя през август 2015 г., когато Делян Пеевски придоби 5% от капитала му. На 19 февруари 2016 г. депутатът обяви, че заради опити за „умишлено дискретиране на „Булгартабак“ чрез използване на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията“, излиза от акционерната собственост на тютюневия концерн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *