Борисов и баварските му приятели

Наградата се дава на Борисов и за усилията и успехите му в борбата срещу корупцията

Днес българският премиер Бойко Борисов получава в Брюксел наградата за 2009 година на Европейския съюз на данъкоплатците. Германското списание „Дер Шпигел“ помества по този повод хаплива бележка. Ето я:

Бойко Борисов (50 г.), от лятото министър-председател на България, страна, която е печално известна поради корупцията и мафиотските похождения, тази седмица ще получи една изненадваща награда. Каратистът, който покрай охранителната дейност стана един от най-богатите хора в родината си, когото критиците и политическите противници непрекъснато свързват с полулегални среди в България, получава в Брюксел наградата за 2009 година на Европейския съюз на данъкоплатците.
Защо точно България?
Овации за Борисов и баварските му приятели

От 20 години насам председател на това сдружение е запаленият ловец барон Ролф фон Хоенхау. Той е активен член на германския Християн-социален Съюз и едновременно стои начело не само на европейския, но и на баварския Съюз на данъкоплатците. Хора с опит от средите на ХСС по време на тържеството ще трябва да отговарят на въпроса защо тъкмо България получава отличието сред останалите данъкоплащащи народи на Европа. Според многобройни покриващи се информации именно там непрекъснато се изпаряват милиони евро европейски субсидии.
Потупване по рамото
Ала баварските християн-социали положително ще разгадаят тази загадка. Те са особено компетентни в онзи регион. Тяхната фондация „Ханс Зайдел“ оказа активна помощ на Борисовите хора – с обучение, с пари, с предложения за формулировките в партийната програма фондацията ги подкрепи в предизборната борба и даде принос за техния успех. В този смисъл баварските приятели на Борисов могат също да се чувстват отчасти наградени.

Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *