Борисов обиден, че го питат за най-голямата лъжа

Съобразих се с тези, които ми поискаха оставката и я подадох, заяви земеделският министър Найденов, демонстрирайки свежо чувство за хумор в Народното събрание, с което честити празника на медиите, предаде БГНЕС. След смените на ръководството на Фонд „Земеделие“, вчера СДС и БСП отново му поискаха оставката.
За разлика от него министър-председателят се обиди на репортерски въпрос след парламентарния контрол и прекрати брифинг с журналистите. „Тъй като днес е 1-ви април, бихте ли казали коя е най-голямата лъжа, която произнесохте?“, попита го репортер. Премиерът очевидно не разбра шегата и си тръгна видимо ядосан, без да отговори.
Преди по-малко от месец той демонстрира същото поведение, запитан за статията във френския вестник „Монд“ за Алексей Петров. Борисов и тогава прекъсна брифинг в Народното събрание и се сопна на журналистика: „Я си глей работата, точно на теб ли ще отговоря … „. Напоследък имаше няколко подобни случая и в Министерския съвет, където премиерът отказа да отговаря на въпроси.
Малко по-рано „Коалиция за България“ обяви 1 април за ден на ГЕРБ и дори им честити празника от парламентарната трибуна. Зам.-председателят на ПГ на левицата Ангел Найденов посочи, че 1 април е ден на шегата, празник на хумора и сатирата, но неслучайно е и ден на лъжата и с право се превръща в ден на ГЕРБ.
Социалистът коментира, че „смешките“ на правителството не се отразяват здравословно на българите. Той посочи, че за 20 месеца са се сменили трима министри на здравеопазването и вече има трети шеф на фонд „Земеделие“. Найденов отбеляза „международните успехи“ на ГЕРБ, сред които намеренията за кандидатстване в ERM II и членството в Шенген. „Ту влизаме в Шенген, ту – не. Ту ни приемат, ама не съвсем“, посочи той.
Млади социалисти подариха Пинокио на вицепремиера и вътрешния министър Цветан Цветанов, пише Всекиден. Връчиха му я с посланието: „На лъжата мандатът е къс”, а Цветанов прие подаръка и продължи напред, без да им отговаря. „Куклата е хубава, но къде е кукловодът”, коментира шефката на пресцентъра на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Куклата всъщност е донесена от Брюксел, пратена е от евродепутатката Илияна Йотова. Малко преди това под същото мото за късия мандат за 1 април – Ден на ГЕРБ, соцмладежта раздаде дипляна, на която с удължен нос – като на Пинокио, бе изобразен Бойко Борисов. На гърба й бяха изписани 5 несбъднати предизборни обещания на ГЕРБ.
По повод 1 април – деня на шегата, млади социалисти нагостиха с пет ястия няколко благоевградчани в ресторант „При Бойко“. Менюто с цени по „предизборно договаряне“ включваше първо, второ и трето, разказа БГНЕС. Първото бе „Бойков картоф с асфалтова глазура и сос от бензин А95Н“, второто пица „Дянковица“, гарнирана със замразени заплати и пенсии. А третото ястие от богатото първоаприлско меню бе „Панирани уши по цецовски“, следваше говежда пържола със сос от шап. Десертът бе описан като местен и трудно смилаем: „Пудинг от пепел, сервиран върху хаджигаевска тухла“ (Костадин Хаджигаев е областният координатор на ГЕРБ – б.р.).

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *