Борисов отново като застраховател

„Лошо е, че нямате навици да застраховате“, скастри министър-председателят 85-годишната баба Монка от Шабла, която вероятно е обещала вътре в себе си веднага да направи това в някоя известна застрахователна фирма, пък защо и да не си купи някоя каракачанка да й пази къщата от лоши хора.
Ще дадем на хората това, което те не могат да си позволят за ремонти. Това каза премиерът Борисов в Шабла, където се запозна с щетите от земетресението на 5 август. – Държавата трябва да се намеси и да помага на сънародници, когато са в нещастие.
По думите на Красимир Кръстев – кмет на община Шабла, щетите в общината се оценяват между 80 000 и 100 000 лева. Той увери премиера, че във вторник ще му предостави протоколите на назначената от него комисия с конкретните разчети за щетите от земетресението. Борисов обеща държавата да покрие всички щети.Държавата трябва да помага най-вече на малките общини, които са с ограничени бюджети.
Над 63 хил. лева са щетите от земния трус в каварненското село Камен бряг. Кметът на община Каварна Цонко Цонев заяви, че не иска средства за щетите, а вместо тях настоява градът да получи противопожарен автомобил, за койтоот общината чакат вече от 6 години.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *