Борисов прави поредната грешка с пожарниканския си подход

В моя избирателен район се срещнах с производствени, шивашки фирми и туроператори, които са изключително притеснени от загубите, които трупат вследствие на блокадите на ГКПП-тата. Това каза на пресконференция днес в Гоце Делчев народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова.

Въпросът с блокадите на българо-гръцката граница бе един от трите основни, по които тя взе отношение на проведената пресконференция. Според Нинова, подходът, който Бойко Борисов е избрал по отношение на ситуацията на границата, е грешен и не работи, предаде агенция Фокус.

„Летенето с хеликоптер до границата и разговорите със земеделските производители от гръцка страна е популистки ход и видяхме, че той не дава трайни резултати. Нещоповече – веднага след това КПП-тата бяха блокирани отново”, каза още Корнелия Нинова. Тя допълни също, че това е било унизително и подигравателно отношение от страна на гръцките протестиращи към българския премиер и е дало обратен ефект.

Като доказателство народният представител посочи информацията от днес, че гръцките фермери се канят да затворят и ЖП-линиите. Според нея, това е алтернативен път и ако и той бъде затворен от протести ще бъде съвсем блокиран стокообменът между двете страни и туристическият поток, от което ще се увеличат загубите в нашия избирателен район.

„Ето защо настояваме премиерът да намери трайно решение на проблема, да не се действа пожарникарски и да ходим да гасим пожари, защото виждаме, че това не дава резултат, а напротив втърдява позицията на отсрещната страна“, каза още Корнелия Нинова. Тя допълни също, че някои от гръцките медии вече са обвинили премиера Бойко Борисов в дипломатически гаф, защото не му е било работа да ходи на чужда територия и да преговаря със стачкуващите от другата страна.
„Искаме по-бързо да се намери трайно решение на проблема, защото той се задълбочава“, категорично заяви Корнелия Нинова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *