Борисов, стига с мечти полуфабрикати!

Това се посочва в остра декларация на Синята коалиция срещу управлението на Бойко Борисов, изпратена от пресцентъра на СДС.  Според сините Борисов не предлага никакви десни политики, не успя да реформира за три години нито един сектор.
В последните дни премиерът Бойко Борисов определи ГЕРБ като машина за избори, въпреки загубите в Кюстендил и Съединение на местния вот. Освен това Борисов представи управляващата партия като фабрика за мечти на десните избиратели. Причината – ГЕРБ изпълнили исканията им като спрели проектите АЕЦ”Белене”, „Бургас-Александруполис” и кабинетът поддържа финансова дисциплина и бюджетен дефицит под 2%, припомнят сините.
Според тях всичко това показва, че „премиерът Борисов отново е сложил на грамофона плочата на популизма”.
„Десните избиратели имат мечти и те не се ограничават в спирането на икономически неизгодни за България проекти или поддържане на фискална дисциплина.Дясната политика означава икономика на растежа, а не финансов колапс, замразени доходи и пенсии”, посочват от Синята коалиция.
Според нея управлението на ГЕРБ в областта на икономиката било равносилно на тоталитарен режим – за три години изчезнали близо 200 хил. фирми. Над 450 хил. души загубили работните си места, показват изчисленията на сините.
„Със своята фабрика за мечти полуфабрикати на истински десни политики ГЕРБ заблудиха избиратели. Това е една от най-големите лъжи вдясно, която успя да се развие в края на първото десетилетие на 21 век”, се посочва още в декларацията.
Според сините чрез целия административен апарат управляващите мачкат малкия и средния бизнес, нехаят за безработицата, която наливала кадри в битовата престъпност.  Управлението на Борисов изхарчило и целия държавен резерв и сега е на път да посегне и на Сребърния фонд.  „Ние от Синята коалиция не смятаме, че това искат десните избиратели в България”, завършват сините.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *