Борсите в Европа и САЩ на червено, петролът под 38 долара

Фондовите борси в САЩ и Европа са оцветени в червено, петролът продължава да поевтинява, а доларът задържа позициите си спрямо еврото.
Уолстрийт стартира последната седмична сесия със загуби, след като инвеститорите по цял свят са песимисти за състоянието на световната икономика. DOW JONES и S&P 500 губят по 0,60 на сто, а NASDAQ e надолу с 0,40 процента.
Европейските борсови измерители увеличиха загубите от обяд, повлияни от негативните настроения в САЩ. FTSE 100 в Лондон губи цели 2,17 на сто, а САС 40 в Париж и DAX INDEX в Германия изтриха по 3,20 на сто.
На стоковите пазари суровият петрол падна под 38 долара за барел заради прогнозите, че търсенето на петролни продукти ще продължава да пада. На електронната борса в Ню Йорк лекият американски петрол се търгува за 37,90 долара за барел, сортът Брент в Лондон струва 39,62 долара за барел.
Щатският долар се задържа около нивото от 1,26 спрямо общата европейска валута. Слабите икономически данни от еврозоната не позволяват на еврото да поскъпне спрямо зелените пари. Двойката е в момента при ниво от 1,2620 долара за 1 евро.

DarikFinance.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *