Борсите отвъд Океана завършиха сесията с разнопосочно движение

Фондовите пазари в САЩ завършиха сесията с разнопосочно движение, като S&P 500 и Dow Jones успяха да намалят загубите, но не и да обърнат негативната тенденция. За сметка на това обаче Nasdaq приключи деня с нов ръст.

В ранните следобедни часове търговията беше под влияние на появилата се новина за унищожен руски военен конвой на територията на Украйна, съобщи Market Watch.

По-късно стана ясно, че руският посланик във Великобритания Александър Яковенко е бил извикан във външното британско министерство на среща с изпълняващия длъжността на постоянен зам.-министър на външните работи на Великобритания Матю Райкрофт. Основната тема на разговорите е била Украйна и съобщенията за унищожен руски военен конвой на територията на страната, съобщи ИТАР-ТАСС.

Позицията на Москва е, че няма изпратена военна техника в Източна Украйна. Украинският президент Петро Порошенко обаче е уведомил британския премиер Дейвид Камерън за унищожения конвой, съобщиха по-рано днес световни медии.

В резултат на напрежението в Украйна повечето водещи индекси на Стария континент затвориха на червена територия.

В началото на търговията и Dow Jones губеше от стойността си и дори записа спад от над 100 пункта, но впоследствие загубите бяха намалени и в крайна сметка индексът на „сините чипове” приключи сесията на ниво от 16 662,91 пункта или понижение от 0,3% (малко над 50 пункта). Dow Jones записва обаче седмичен ръст от 0,7 на сто.

За S&P 500 загубата е минимална – от 0,01% до 1 955,06 пункта. За седмицата индексът записва ръст на стойността си от 1,3%, изчисли Bloomberg.

Сред най-големият печеливш днес е компанията Monster Beverage, която днес продаде част от капитала си на Coca Cola. Акциите на производителя на енергийни напитки поскъпнаха с над 30% до цена от почти 94 долара за брой.

Този ръст поддържа стойността на Nasdaq на зелена територия. Индексът записа увеличение на стойността си от 0,27% до ниво от 4 464,93 пункта. Спрямо миналата седмица индексът напредва с 2,2%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *