Бош Инженеринг се разраства с нов офис в София

Бош Инженеринг Център София, открит преди две години, се разраства бързо. Екипът на компанията се увеличи три пъти и сега центърът отваря втория си офис, разположен на два етажа в новопостроената Synergy Tower в София Тех Парк.

Новият офис на Бош Инженеринг Център София е разположен на разгърната площ от близо 5500 кв.м
(снимка: Бош)

Сградата е построена съгласно най-новите екологични, технически и енергоспестяващи стандарти, съобщиха от компанията. Офисът на Бош е разположен на разгърната площ от близо 5500 кв.м. Към работните площи Центърът добавя 17 зали за срещи, 12 фокус зали, 8 специализирани помещения (бенч зали) и 4 гейминг зали с тенис на маса, билярд, джаги и релакс зони за служителите, информира technews.bg.

Тази година Бош Инженеринг Център София участва в множество проекти за разработка на иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект и електромобилност.

Експертите на компанията отговарят за развойната дейност и тестването на все повече функционалности в сътрудничество с развойните екипи на Бош в други локации по света, вкл. Германия, САЩ, Унгария и Румъния. Центърът в София се очертава като хъб за разработка на цялостни продукти. Логична стъпка за постигане на тази цел е създаването на отдели за хардуер и механичен дизайн, в допълнение към добре разработените системни и софтуерни области.

„Започнахме през 2019 г. с по-малки проекти, а в момента разработваме цялостни продукти. Екипът ни расте с всяка следваща година, експертизата – също. Целта ни е да поемаме все по-голяма отговорност и да работим в области с по-широка приложимост, като същевременно активно търсим и нови възможности”, сподели Константин Конов, управляващ директор на Центъра.

Екипът на Бош в София разработва иновативни технологии за автомобилната индустрия
(снимка: Бош)

Три са основните области, в които специалистите на Бош влагат усилия и експертиза – технологии, подпомагащи шофирането; електрификация на автомобила; и решения за свързаност, дисплеи, инструментни клъстъри и камери, които наблюдават поведението на водача и останалите пътници в колата.

В началото на 2021 г. Бош обедини в глобален мащаб над 17 000 експерти в сферата на хардуерното и софтуерното инженерство за разработка на компютри, сензори и управляващи блокове за всички автомобилни системи в нова дивизия за интердисциплинарни компютърни системи. Новосъздаденото звено избра за основен партньор именно Бош Инженеринг Център София.

Едно от най-новите направления за експертите от Центъра е работата по изцяло нови продукти на концептуално ниво и на фаза пилотен проект по т.нар. зонални компютри за автомобилите. Тяхното използване ще позволи да се премине към по-малко на брой, но значително по-комплексни компютри с множество функционалности.

Например, в момента в автомобил от среден клас има около 50 компютъра, отговарящи за различни функции, а задачата на зоналните компютри е те да са общо 3-4 за целия автомобил. Това ще бъдат устройства с доста мощен хардуер и няколко операционни системи, работещи на устройството едновременно и независимо една от друга.

Инженеринговият Център в София е стратегически партньор на дивизията Bosch eBike Systems, като е обвързан със създаването на всеки компонент от велосипедите – от зарядното и батерията, през задвижването, управлението и дисплея. Значителен е приносът на софтуерните инженери и към инфраструктурните решения и услуги в облачното пространство, както и свързаността на велосипеда с интернет.

Центърът продължава да се разраства и да наема нови специалисти, като до края на тази година броят им ще се увеличи до над 450. Наскоро стартира и първата академия на Центъра за обучение на софтуерни инженери – Bosch ECS Career Camp, която разкрива безплатна възможност за придобиване на знания и умения за работа със съвременните софтуерни технологии за автомобилната индустрия.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *