Бразилия ще получи 3,9 млрд. долара от МВФ

Бразилия ще получи 3,9 млрд. щатски долара от Международния валутен фонд (МВФ) под формата на специални права за тираж, за да попълни своите международни валутни резерви, предаде Bloomberg.
Страната ще добави правата за тираж към международните си резерви на 28 август и 9 септември. Най-голямата икономика в Латинска Америка разполага с близо 215 млрд. долара международни резервикъм 24 август.
МВФ ще разпредели между своите членове 250 млрд. щатски долара под формата на специални права за тираж. Мерките са част от плана на развитите икономики от групата на Г-20, създаден през април, за насърчаване на ликвидността.
Държавите, които членуват в МФВ, могат да конвертират специалните права за тираж в щатски долари, евро, японски йени или други валути в случай, че им трябват пари, за да балансират недостига по външната си сметка.
МВФ може да помоли страни като Бразилия, които имат стабилни международни резерви, да купуват специални права за тираж от други нации, които се нуждаят от долари, заяви представител на централната банка на страната.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *