БРИКС искат увеличаване на вноските си в МВФ

Това стана ясно от думите на председателя на Китайската народна република (КНР) Ху Дзинтао в интервю за в. „Российская газета“, цитиран от „РИА Новости“.
Задълбочаването на връзките с другите страни от БРИКС е един от външнополитическите приоритети на Китай, каза още Ху Дзинтао пред руския вестник.
Днес и в четвъртък ще се проведе среща на високо равнище на страните-членки на БРИКС, на която ще се обсъждат проблемите на световната икономика, антикризисните мерки, а заедно с това и проблемите около ситуацията в Сирия и Иран.
Един от главните въпроси, които ще бъдат разгледани по време на конференцията, ще бъде изработването на предложение за нова международна финансова рамка. Преди всичко това ще касае увеличаването на вноските на страните от БРИКС в МВФ и едновременно преразпределение на квотите им във фонда.
Лидерът на КНР също така каза, че оценява положително сътрудничеството между държавите от БРИКС. Ху Дзинтао допълни, че то отговаря на нуждите на икономическата глобализация и демократизацията на международните отношения.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *