Британка прослави България чрез айпад

Англичанката д-р Барбара Пейдж-Робъртс, която живее у нас от години, представи пред политици, бизнесмени и дипломати най-новото приложение за айпад THE BEST OF BULGARIA (“Най-доброто от България”). В продължение на две години консултантката по международен маркетинг и нейният екип от български дизайнери, фотографи, автори, уеб девелопъри, редактори са разработили престижния продукт, чиято цел е да стимулира гордост и любов към страната ни.

Най-доброто от България е представено предимно чрез фотографии с високо качество и кратък текст. В приложението са събрани 420 авторски снимки на 52-ма фотографи в 80 градове и села, подредени в 15 категории. Специален раздел представя и 18 нашенци, чиито постижения в различни области са повод да се гордеем – Карл Джераси, Джон Атанасов, Ирина Бокова, Елиас Канети, Теодосий Спасов, Йордан Йовчев, Ралица Василева.
“Създадох проекта, защото аз обичам България – сподели д-р Барбара Пейдж-Робъртс. – Много бих искала чрез него да насърчим младите българи, които живеят в България или в чужбина, да мислят позитивно за родината си и за постиженията на нейния народ. И още – ако сте българи, живеещи в чужбина, и искате да се похвалите със страната си на своите приятели, или пък да разкажете на децата си за тази страна и нейния народ, или сте гости на България и искате да я опознаете по-добре – приложенията THE BEST OF BULGARIA са за вас”

На 18 октомври британката ще представи проекта си и в Брюксел в рамките на Деня на добрата новина. Организатор на събитието е група неправителствени организации с координатор Бриджит Чернота, която ръководеше Европейската комисия в България до приемането ни в ЕС през 2007 г.

Демоверсия на приложението вече набира популярност в интернет. Предвижда се да бъдат пуснати и версии за iPhone и Android.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *