Британската хазна е на плюс с 25 млрд. евро от имигрантите

Имигрантите от 10-те държави, които се присъединиха към Европейския съюз след 2004 г., сред които е и България, са допринесли за британската икономика повече, отколкото са взели от нея под формата на помощи и по други начини. Това твърди ново проучване на Центъра за изследване и анализ на миграцията към University College London, пише.dnevnik.bg.

Имигрантите от ЕС допринасят към хазната на Великобритания с 25 млрд. евро повече, отколкото получават като социални плащания, се посочва в изселването, което разглежда състоянието на британската икономика от 2001 до 2011 година.

Лондон печели най-много от имигрантите от ЕС-15 (Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Португалия, Испания и Швеция). Идващите от Централна и Източна Европа също допринасят с 12% повече към икономиката, отколкото получават.

„Имиграцията във Великобритания от 2000 г. насам носи значителни фискални ползи за страната. Това се отнася както за пристигналите от Централна и Източна Европа, така и за останалата част от ЕС“, заяви авторът на изследването професор Кристиан Дъстман.

Проучването посочва също, че вероятността да имат работа и да бъдат добре образовани е по-висока при имигрантите, отколкото при британците по рождение. В същото време имигрантите плащат с 10% повече данъци, отколкото местните във Великобритания.

Проучването е публикувано в момент на интензивен обществен дебат относно „туризма за социални добавки“. Местните се опасяват, че имигрантите се заселват във Великобритания с цел да получат достъп до социални плащания, докато на политическо ниво се тиражират послания за ограничаването на европейските правила за свободно движение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *