Британският бизнес призова Камерън да задържи страната в Европейския съюз

Водещи британски компании призоваха премиера на страната Дейвид Камерън да работи за оставането на Великобритания е Европейския съюз.

Лидерите на компании като Бритиш Телеком, ИзиДжет, Би Ей И Систъмс, Хоган Сайдер и Върджин Груп са се обърнали с открито писмо към Камерън с искане да задържи страната в ЕС, предаде „Ройтерс“, цитирана от БТА.

След като спечели неочаквано голяма победа в парламентарните избори през май, Камерън обеща да предоговори с партньорите от ЕС условията на британското членство и да свика референдум за него до края на 2017 г., напомня агенцията

Докато премиерът се готви да представи предложенията си на европейските лидери днес в Брюксел, 27 шефове на големи британски компании го приканиха „да не заключва британците извън ЕС“. „Като бизнес лидери от различни сектори, ръководещи малки и големи компании, ние сме на мнение, че без никакво съмнение е в интерес на Великобритания да остане в ЕС“, пишат те в писмо, публикувано днес във в. „Таймс“.

„ЕС съвсем не е съвършен и затова премиерът е прав да поиска промени, за да стане съюзът по-ефикасен и конкурентен. Най-добрият начин да се постигне това е да си вътре в стаята и да се бориш за него, а не да си отвън и да удряш по вратата“, се казва в писмото, цитирано от Ройтерс.
Това писмо е най-новият знак, че кампаниите за и против членството в ЕС набират скорост, посочва Ройтерс. Евроскептична група публикува доклад тази седмица, в който заяви, че Великобритания може да процъфти извън ЕС, към който тя се присъедини през 1973 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *