Британски журналист за Г-7: Срещат се само заради груповата снимка

Според британския журналист Лари Елиът организацията Г-7 отдавна е изживяла времето си и не е способна да решава най-важните проблеми на човечеството. В свой материал за The Guardian той посочва, че в рамките на ежегодната среща на „голямата седморка“ Меркел и гостите й за пореден път ще говорят правилни неща на пресконференцията и ще позират пред фотоапаратите.

„За работоспособна „седморка“ са нужни няколко неща: необходими са глобални проблеми, изискващи решения. Необходимо е определено равнище на единодушие сред участниците как тези проблеми трябва да бъдат решени. Необходим е и лидер, който е способен да постигне единодушие, ако е трудно то да се постигне“, пише журналистът.

Той акцентира вниманието и на факта, че от изброените условия се изпълнява само първото. В „голямата седморка“ няма общо виждане относно решението на поставените въпроси. Освен това, в Г-7 липсва лидерът, какъвто би могъл да стане президентът Барак Обама , но „той демонстрира нежелание ли, или неспособност да поведе организацията след себе си, а членовете на „Седморката“ се събират за кратко, пускат малки комюникета и скоро се устремяват към летищата“, посочва журналистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *