Британците в Германия напират за немски паспорти

Британците в Германия напират за немски паспорти

Все повече британци, живеещи в Германия, бързат да се сдобият с германско гражданство. Правят го, защото се опасяват, че ако сънародниците им гласуват за излизане на Великобритания от ЕС на 23 юни, ще загубят важни привилегии, предаде „Дойче веле“.

„Обикновено имаме по двама-трима британци годишно, които кандидатстват за гражданство, но от началото на тази година вече седем души от Острова са получили германски паспорт“, казва служител на общината в Бон. И тъй като все повече британци звънят по телефона, за да се информират за процедурата, в близките месеци броят на кандидатите за германско гражданство неминуемо ще нараства още повече, убеден е служителят. „Когато преди време се заговори за евентуално излизане на Гърция от ЕС, при нас зачестиха обажданията на гръцки граждани. Британците, които ни звънят сега, са дори още повече. Очевидно всички тези хора се опасяват, че биха могли да изгубят привилегиите, които им дава членството в ЕС“, допълва общинарят.

Гражданство в Германия и в скандинавските страни са най-желани и привлекателни в света от гледна точка на обществени, икономически и политически блага, предаде Би Би Си. Това сочат данните от рейтинга на гражданството по света, съставен от швейцарската консултантска компания Henley & Partners.

 

в.Сега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *