Британците премислят плановете си за брак заради кризата

Постоянните тревоги заради световната икономическа криза и растящата безработица принуждават много от младите британци да премислят добре намерението си да сключат брак тази година, съобщи Ройтерс. Около 80% от младите британски двойки, които живеят заедно, искат да се оженят, но биха преразгледали брачните си планове заради съкращаването на все повече работни места поради кризата.

Проучване с участието на 1560 лица на възраст между 20 и 35 години показва, че за 50 на сто от анкетираните обвързването е най-важната причина за сключване на брак, само 2% са онези, които възнамеряват да се оженят заради данъчни облекчения.

Ако приятелят ми ме попита сега, ще кажа „да“, но не бих харчила пари за пищна сватба, казва Джени Браун, която работи във финансовия център на Лондон. Изследване на британското обществено поведение за януари е установило, че младите хора все по-рядко проявяват традиционно отношение към брака и са склонни да поставят на първо място кариерата си. Едва около 40 на сто от хората на възраст между 18 и 34 години смятат, че бракът остава най-добрият вид връзка, докато при британците над 65 години, този дял е 84 процента.

Публикуването на изследването съвпада с днешното начало на Седмицата на брака във Великобритания, чиято цел е да изтъкне важността на брака за семейния живот и обществото, допълва Ройтерс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *