Британци инвестират ?23 млн. в лукс жилища в София

23 млн. евро са заделили за покупката на 137 луксозни апартамента в София за отдаване под наем от британската компания „Клийвс“. Това съобщи един от управителите й Веси Крайтън.

Плановете ни предвиждат броят на жилищните ни имоти в българската столица да достигнат 200, като по този начин инвестициите ни в града да достигнат сума от около 40 млн. евро, уточни британският бизнесмен, пише в. „Монитор.

Първата инвестиция в София на британската компания е закупуването на една от сградите в затворения комплекс „Embassy Suites“. В имота има 7 луксозни просторни апартамента.

Засега инвестиционните планове на „Клийвс“ са насочени само към столицата. От компанията предпочитат да купуват цели жилищни сгради, които са пред завършване или поне отделни етажи.

Причината е, че само по този начин ще може да се осигури най-пълно и качествено обслужване на наемателите.

Целевата група на нашите наематели са 4500 дипломати, 9000 висши бизнесмени, 750 представители от международни организации като ООН и около 800 българи, замогнали се в чужбина и посещаващи често родината си, каза още Веси Крайтън. Ние сме наясно с изискванията на нашите VIP-клиенти.

Няколко са основните неща, които те искат. Първото е жилището да се намира в престижен район. Такива в София са центъра около църквата „Св. Ал. Невски“ и Докторската градина, кварталите „Изток“, „Лозенец“ и „Иван Вазов“. Нашите планове включват още закупуване на имоти и в „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“, уточни той.

Засега инвестиционните планове на „Клийвс“ са насочени само към столицата

Според британеца клиентите с пари, решили да си наемат луксозно жилище, държат много на комфорта и ефективността на имота. Почти всички искат веднага след влизането си в имота да могат да ползват Интернет, както и обзавеждането да е на ниво.

На трето място наемателите на скъпи имоти искат жилището им да се намира близо до работното им място, да имат удобни комуникации. От голямо значение е нивото на обслужването и поддръжката на жилищата.

На сигурността също се държи много, като дипломатите имат особени изисквания в тази насока. Не на последно място към всяко жилище трябва да има поне едно покрито място за паркиране.

Повечето от нашите потенциални клиенти работят в центъра, в Бизнес парка, както и в офисни сгради по протежение на булевардите „Цриградско шосе“ и „България“, в кв. „Изток“ или около Аерогарата, уточни Крайтън.

Месечните наеми, които в момента предлагаме в първите ни закупени жилища в комплекса „Embassy Suites“ са от 1600 до 3600 евро без ДДС, уточни британецът.

Според Петър Дяков, генерален директор на „Клийвс“, към жилищата на фирмата вече има интерес за наемане от дипломати от Финландия и САЩ. Минималният срок на наемните договори е една година. Очакваната доходност от имотите е 8 процента годишно, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *