Броят на френските туристи у нас за 2008 година се е увеличил с 40 000 души, в сравнение с предходната година

Броят на френските туристи у нас за 2008 година се е увеличил с 40 000 души, в сравнение с предходната година. През миналата година страната ни са посетили 150 000 французи, а 70 000 българи са пътували за Франция.
Търговският обмен между двете страни се е увеличил през изтеклата година с 20 процента. Това каза посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен. През последните години най-значително е увеличението при бизнес посещенията на българи във Франция.
През 2000 година българските бизнесмени, посетили Франция, са 7000, а сега броят им е нараснал двойно – на 14 000 души.
По думите на Дьо Понсен засиленото посещение на французи у нас е нормално явление, когато страна от Източна Европа стане член на Европейския съюз. Посланикът на Франция определи като знак на доверие в развитието на българо-френските икономически отношения втория ежедневен полет София – Париж, който авиокомпания Еър Франс открива тази година. Това е единствената нова връзка, която авиокомпанията открива в Европа през 2009 година. Полетът позволява отиване и връщане от София до Париж в един и същи ден, както и трансферни връзки с полети до 248 световни дестинации на Еър Франс на промоционални цени.

Новите цени са част от антикризисната политика на компанията, но са и следствие от поевтиняването на петрола. Това каза Алекси Корбасон, представител на Еър Франс в София: С този втори полет светът е по-близо до нас и по-тясно свързан с България.
Тази година Еър Франс отбелязва своята 40-та годишнина в България. Като част от тържествата е и предстоящото модно ревю на униформи на Еър Франс, както и самолетът Pays de Roissy, специално поръчан от Еър Франс – България и кацнал на Летище София на 25 февруари тази година. Той е оцветен в цветовете, характерни за Еър Франс от началото на сътрудничеството с България.

darikfinance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *