Брюксел ще ни плаща пътя до работата

Нова схема от европрограмата „Развитие на човешките ресурси“ дава от 20 хил. до 390 хил. лв. безвъзмездна помощ за организиран превоз на работници, съобщи Зорница Русинова, зам.-министър на труда, цитирана от Стандарт.
Бюджетът на схемата е 20 млн. лв. и ще стартира наесен. От субсидията ще се възползват 15 хиляди работещи, които живеят до 100 км от местоработата си. Разходите, които ще се покриват чрез Агенцията по заетостта, са до 65 ст. на километър. Условието е служителите да не са командировани и работата им да не е свързана обичайно с пътуване.
Работодателите, които желаят да се включат в програмата, трябва да кандидатстват пред бюрата по труда с проекти. Две или три фирми ще може да се кооперират и да участват с общ проект за субсидиран транспорт. За малките и средните фирми това е добър вариант, защото превозът на повече работници ще намали разходите на едно лице.
Ще дадем опция и за организиране на транспорт на повече от 100 км, като разликата ще я поеме работодателят, казаха от Агенцията по заетостта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *