БСК отново ще награждава фирми и медии с принос за развитие на икономиката

Българската стопанска камара (БСК) стартира набирането на заявления за участие в годишния конкурс за наградите „ИН-5” – за принос в развитието на българската икономика.

Името на наградите – „ИН-5”, отразява петте основни стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива, обясняват от камарата.

Призът се връчва всяка година на 25 април – датата на учредяване на БСК – на фирми, научни колективи, физически лица и медии с особен принос за развитието на българската икономика.

Това е второто по ред издание на конкурса – наградите „ИН-5” бяха учредени през 2005 г. по повод честването на 25-годишнината на БСК.

Категориите за участие в конкурса са следните:

Микропредприятия (до 10 наети лица);

Малки предприятия (до 50 наети лица и годишен оборот до 5 млн. лв.);

Средни предприятия (до 250 наети лица и годишен оборот до 15 млн. лв.);

Големи предприятия (над 250 наети лица и годишен оборот над 15 млн. лв.);

Научни и учебно-научни организации (Наградата в тази категория се връчва за научно достижение с икономически потенциал).

Във всяка категория голямата награда е бронзова пластика „Икар“, изработена от доц. Велислав Минеков, и сертификат и вписване в Почетната книга на БСК. Връчват се и две поощрителни награди.

Ще бъдат награждавани и представители на средствата за масова информация с принос за отразяване проблемите в икономиката, колективни членове на БСК с принос в защита интересите на деловите среди в България и чужбина, физически лица с принос за развитието на българската икономика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *