БСП: Галеви подкрепиха ГЕРБ в Дупница

БСП в Кюстендил има един от най-добрите резултати в страната, близо 28%, заяви депутатът от Коалиция за България и общински председател на партията Мая Манолова.
“Това не е лош резултат на фона на ситуацията в областта, но 27,5% в Кюстендил срещу 18% в Дупница, наистина е фрапантна разлика. Обяснението е видно с просто око, подкрепа на братя Галеви за ГЕРБ в Дупница. Това е хубаво да се знае“, коментира Манолова, цитирана от Дарик радио. Тя определи като “перфектна“ организацията за гласуване на 1300 души от София в региона за Пламен Галев и ГЕРБ.
“Едно е доколко е морално, но е законно и може би трябва да се помисли за промени в изборното законодателство“, допълни Манолова.
Депутатът от БСП пожела успех на новите управляващи от ГЕРБ и обеща да бъде конструктивна, както в подкрепата си, така и в критиката. “Приемам волята на избирателите и ще продължа да работя за развитието на нашия град“, каза още Мая Манолова.
Не се боя от разцепление на БСП, заяви на свой ред на пресконференция в Перник депутатът от „Коалиция за България“ Ангел Найденов. Той определи изборния резултат като тежка загуба и силно разочароващ. По думите му обаче социалистите са преживели много трудни моменти и са доказали, че у членовете на БСП има особен инстинкт. Привързаността към ценностите, идеалите и партията ни позволява да преодолеем тежките моменти, посочи Найденов. Той не приема идеята за свикването на заседание на 47-ия конгрес на БСП с различни делегати. Според Найденов това би означавало една много дълга процедура, която показва, че партията се занимава само със себе си.
На 18 юли е насрочено заседание на Националния съвет на партията. Освен анализ на резултатите от изборите, ще бъде направено предложение за свикване на заседание на 47-ия конгрес на БСП.
Ефектът на вълната, емоцията е на първо място, според Найденов за слабия изборен резултат за социалистите. Той е бил „напомпан“ от типа кампания, водена на централно ниво. Това не беше кампанията, необходима на „Коалиция за България“ в този момент, каза Найденов. Негативен ефект е оказало и неумението на социалистите да очертаят собствената си отговорност в рамките на коалицията, смята Найденов. Решаващо е било и създаденото впечатление за корупция и недостатъчните усилия, положени от властта за ограничаването й.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *