БСП: ГЕРБ подготвят чували с фалшиви бюлетини

„Подготвени са чувалите с изборните резултати, които трябва да бъдат подменени с фалшиви на базата на „социологически” проучвания, за това също имаме сигнали“, съобщи той, цитиран от „Фокус“.
Информацията за това дошла тази сутрин от една от областите. От червената партия смятат постоянно да говорят за сигналите, които получават, пред медиите и международните наблюдатели, защото не са прокуратура или МВР, за да предприемат оперативни действия.
Станишев каза, че съмнителни типове и лихвари са мобилизирани за изборите, използвайки бедността на хората. 468 000 българи пък били в забранителния списък за гласуване. Действащ български посланик липсва от тях по причина, че е посланик на България в друга страна, даде пример той. „Очевидно се подготвя и прави фалшификация. Готвят се маса хитрини и мошеничества за подмяна на резултата от вота – пишещи средства в цигари, с които нервно се потропва по бюлетината или дами с червен лак, които оставят следи по хартията, което също прави вота невалиден“, предупреди социалистът.
„Когато половин България е блокирана заради лошото време, Цветан Цветанов, министърът, който отговаря за гражданската защита, е в отпуск, по изборни концерти“, заяви още Станишев.
Той изброи и 8 причини, които хората му споделят като причина да гласуват срещу ГЕРБ.“Навсякъде хората се надигат, защото казват – вече не се трае, трябва да има промяна“, заяви той и изтъкна, че на първо място хората се оплаквали от  растящата безработица и бедността. „За една година цените на хранителните стоки нараснаха с 22%, скачат цените на енергията. За 2 години управление на ГЕРБ 180 000 българи загубиха своята работа. Управляващите пестят на гърба на хората и общините. Никое правителство не си е позволявало толкова арогантно да нарушава текстовете от Конституцията, които гласят, че България е социална държава“, каза още бившият премиер.
По думите му ГЕРБ пестят за сметка на социалните права на българите и вече трета година правителството не осигурява индексация на доходите. „Хората са възмутени от това и затова ГЕРБ ще бъдат наказани. На второ място – управляващите не градят, а грабят България“, заяви Станишев и даде пример с резерва на Здравната каса.
Според него хората ще гласуват срещу ГЕРБ и заради тяхната некомпетентност и неспособност да управляват. Станишев съобщи, че хора на управляващата партия са заплашвали, че ако не бъде избран за кмет техният кандидат, общината няма да получи някакви средства.
„На четвърто място са лъжите на ГЕРБ, които нямат край. На пето – самодоволството на управляващите, които твърдят, че живеем добре. Шестата причина, пряко засягала президентския вот – не искаме президент „на каишка”, който за всяко нещо ще тича при министър-председателя. Седмата причина е страхът, който се насажда. И осмо – за първи път от 20 години демокрация сме на път да загубим свободата, да гласуваме свободно“, изброи още лидерът на левицата. Той добави, че хората споделяли опасение, че управляващите ще манипулират изборните резултати, използвайки цялата държавна власт.
„Въпреки ужасно тежката ситуация, политиката на това правителство, натиска, полицейщината – има надежда. Изцяло в наши ръце е да променим днешния и утрешния ден. ГЕРБ разчитат, че ще заплашат хората, ще направят вота манипулиран“, добави накрая Сергей Станишев.
На пресконференцията бе представен финалният клип на БСП за президентската кампания. На финала на клипа кандидат-президентската двойка Ивайло Калфин – Стефан Данаилов разменя следните реплики: „Имам добро предчувствие” – „Да, идва нов ден!”.
„Властта трябва да е сред хората“, заяви междувременно Данаилов на среща със симпатизанти във Велико Търново. Той пое ангажимент, че ако бъде избран за този пост, няма да стои в кабинета си, а ще направи приемни в страната, така че да бъде възможно най-близо до хората. Той заяви, че очаква на изборите да има повишена активност и изненади, защото трябва да се сложи „край на безкултурието в България и на заливащата ни простащина“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *