БСП: Цветан Цветанов започва кариерата си в структурите на ДС

София /КРОСС/ Цветан Цветанов, вицепремиер, министър на вътрешните работи и зам.-председател на партия ГЕРБ, започва политическата си кариера в структурите на Държавна сигурност. Това заяви депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев в парламента. Добрев обясни, че Цветанов започва кариерата си в системата на МВР в Централно информационно организационно управление. Това управление през 60-та година преминава в структурите на Държавна сигурност и остава такова до нейното закриване. „С какво дипломатите са по-лоши от Цветан Цветанов? И едните, и другите са от прогресивни семейства. Едните правят кариера в чужбина и знаят чужди езици. Другият е гимнастик и прави кариера в България. Не може да прилагаме двойни аршини“, възмути се Добрев.
Корнелия Нинова определи като безпринципна позицията на ГЕРБ и изтъкна, че те прилагат двойни стандарти. Цялото внимание на управляващите е насочено към дипломатите и нито дума не се казва за областни управители, зам.-министри, шефове на агенции, които са принадлежали към структурите на ДС. „С какво едните са по- лоши от другите? Може би, че едните са членове на партия ГЕРБ?“, попита Нинова.
Атанас Мерджанов изтъкна, че Коалиция за България няма да подкрепи декларацията, предложена от ГЕРБ на заседанието на Комисията по външна политика и отбрана. По думите на Мерджанов, това е излишна декларация, тъй като политическата воля на парламента е била заявена още през 2006г. с приемането на Закона за разкриване на документите на свързаните с ДС. „Този закон беше приет със сериозно мнозинство от 40-то Народно събрание“, напомни депутатът от левицата. От Коалиция за България се обявиха категорично против всякакъв вид лустрация. „Този въпрос, повдигнат сега от външния министър и от премиера, е по- скоро въпрос за вътрешнопартийна употреба, отколкото сериозен въпрос, засягащ националната сигурност и авторитета на България“, заяви Атанас Мерджанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *