БСП ще осигури стабилност на България, твърди Станишев

Ние ще осигурим финансовата стабилност на България въпреки кризата, това заяви премиерът Сергей Станишев на националната младежка среща на БСП в столицата. Премиерът заяви, че 250 млн. лева ще отидат към общините, а 500 млн. лева към малките и средни предприятия чрез Банката за развитие. Станишев обеща и увеличение на пенсиите с около 20%, за да може възрастните хора да се справят с ефекта на световната финансова криза. Ще бъде разработен и план за заетост.

Преди речта на Станишев секретарят на изпълнителното бюро – Кирил Добрев, представи национално младежко допитване за приоритетите на България. Върху него ще бъде изградена и предизборната кампания на БСП. Добрев определи допитването като своеобразен референдум. По думите му БСП е доказала, че може да взема и изпълнява решенията си без юпита от Америка, месии от Драгалевци или екшънгерои от Банкя. „Това ще бъдат избори между интелекта и мускулите”, заяви Добрев.

Станишев призова младите социалисти да бъдат активни и да попитат своите познати и приятели за приоритетите на страната. Той представи икономически план на правителството за 2009 г. пред участниците в националната младежка среша на БСП в столицата. По думите му добра идея няма да бъде отхвърляна от правителството и парламента.

Премиерът обеща да даде личен пример в опазването на околната среда, като всеки месец участва в почистването на едно замърсено място заедно със столичните млади социалисти. Той посочи, че ще направи среща с младежи от столицата, защото по думите му София е един от най-мръсните градове в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *