БТК и Vivatel ще предлагат услугите си на Летище Варна

От днес БТК и vivatel започват да предлагат своите услуги на пътниците на Летище Варна. Предплатени карти на телекома – „Мобика” и „Булфон” – с включени 50, 100 и 200 импулса, предплатени планове от vivatel, както и Wi-Fi достъп до високоскоростен Интернет от БТК са услугите, от които ще могат да се възползват всички пътници на двата терминала на летището в морската столица. Всеки 15-ти посетител на щанда на телекома, който закупи продукт от там, ще получава и подарък – фонокарта с включени 50 импулса.

БТК предлага различни услуги за пристигащите в България туристи. С предплатените карти на БТК те могат да използват обществената телефонна мрежа на компанията във всяко населено място в страната като по този начин избягват скъпия роуминг. С „Булфон” и „Мобика” могат да се провеждат всички видове телефонни разговори – градски, национални, международни и мобилни. В момента фонокартите се предлагат с включени 50, 100 и 200 импулса на цени съответно от 4,90, 7,50 и 13,00 лв.

Цените на предплатените услуги на vivatel пък са едни от най-ниските в България. Минималната първоначална таксувана продължителност на разговора е само 30 секунди, което струва на потребителите едва 18,5 стотинки и гарантира, че те няма да плащат за неизползвано време. Клиентите на оператора имат възможност да се обаждат навсякъде в България, независимо от часовата зона, за само 37 стотинки на минута, както и да изпращат SMS-и на цена от 16 стотинки за съобщение. Стартовите пакети на vivatel са с включено време за разговори на стойност 20 лв. Ваучерите за дозареждане са на цена от 10, 20 и 50 лв. Ползвателите на предплатената услуга на оператора ще се възползват още и от революционно ниските цени за международни разговори – до 59 на сто по-ниски тарифи от тези в мрежите на другите оператори.

По данни за миналата година трафикът на българските летища е бил 5,053 млн. пътници, което представлява ръст от 17% спрямо рекордната преди това 2004 г. Средният темп на нарастване на броя на чужденците, които посещават България в последните години, е около 14% на година. Официалните данни за миналата година сочат, че през терминалите в морската столица са минали над 1.55 млн. пътници – най-вече туристи от Германия, Скандинавските страни, Великобритания, Русия и Израел. Летище Варна приема 30-35 полета при старта на летния сезон, като всеки ден кацат близо 5400-5500 туристи. Гостите в морската столица са предимно от Германия, Русия, скандинавските страни и Великобритания. След началото на юли се очакват двойно повече пристигащи самолети, като пикът обичайно е в края на юли – началото на август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *