Булбанк е определена за най-добра банка в България

Булбанк, банка от УниКредит Груп, е определена за “Най-добра банка” в България в годишното проучване “Най-добри банки в развиващите се пазари 2007” на международното финансово издание Global Finance. Класацията ще бъде публикувана официално в началото на май. Списанието избира най-добрите банки в държавите от ЦИЕ на базата на критерии, които включват ръст на активите, стратегически отношения, реализиране на печалби, обслужване на клиенти, конкурентни цени и иновативност на продуктите.

“Наградата е признание за ангажираността и професионализма на служителите на УниКредит Груп в България. Предизвикателството през настоящата година за нас е приключването на процеса по преминаването към единна информационна система. Още от средата на тази година като УниКредит Булбанк, новата ИТ система ще ни позволи обслужваме клиентите ни още по-бързо, по-качествено и по-ефективно. Едно от основните предимства на новата ИТ система е и в това, че тя дава възможност да персонализираме лесно всеки продукт и услуга, така че най-точно да пасне на нуждите на всеки индивидуален клиент или компания”, коментира Левон Хампарцумян, председател на управителният съвет и главен изпълнителен директор на Булбанк.

УниКредит Груп и банките й в ЦИЕ имат повече от 250 награди като признание за постиженията във всяка от страните от региона. Euromoney и The Banker многократно са определяли групата за “Най-добра банка” и “Банка на годината”. В България УниКредит в момента е “Най-добра банка” според Euromoney, както и “Най-добър попечител (custodian)” според Global Custodian. Всички дъщерни банки от групата са получавали награди в областта на попечителските услуги, търговското финансиране, проектното финансиране и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *