Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк се сливат с името UniCredit Bulbank

UniCredit Bulbank ще е името на новата банка, която ще бъде създадена от сливането на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. Водещият бранд “UniCredit” (т.нар. “umbrella brand”) ще бъде свързан пряко с имената на банките от ЦИЕ, които са част от UniCredit Group, съобщиха от финансовата институция.

Решението за новите имена на банките от UniCredit Group е обявено едновременно днес в целия регион на ЦИЕ. Ребрандирането ще бъде осъществено през 2007 г.

Левон Хампарцумян, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Булбанк, ще заеме същата позиция и в новата UniCredit Bulbank.

Процесът на ребрандиране в България ще започне веднага след сливането на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, планирано да приключи през второто тримесечие на 2007 г. Заедно Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк имат общи активи от 3.4 милиарда евро и над 1.1 милиона индивидуални и корпоративни клиенти.

Името на обединената банка в Румъния, която ще бъде създадена от UniCredit Bank и HVB Bank Tiriac, ще бъде “UniCredit Tiriac Bank”. В Хърватия брандът на Zagrebacka banka ще бъде запазен. В Турция логото на “Yapi Kredi” наскоро бе преработено. В Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Сърбия, Словакия и Украйна банките ще бъдат преименувани на “UniCredit Bank”. Имената на банките в Полша, Русия, Словения и Босна и Херцеговина ще бъдат обявени допълнително, след като бъдат взети съответните решения.

UniCredit Group развива дейност в 20 основни страни в Европа. Групата има 7000 клонове и офиси, които обслужват 35 милиона клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *