Булгартабак вдигна празнично цените на цигарите

С 20-30 стотинки поскъпна кутия цигари по коледните и новогодишните празници. Пред Дарик изпълнителният директор на «Булгартабак” Иван Биларев съобщи, че това са междинни цени, които ще важат до края на март. Все още не е ясно какво ще е поскъпването на цигарите заради по-високия акциз догодина. Очаква се от първи април кутия «Виктори” да се продава на цена между 4.60 и 4.80 лева.
Предпразнично производителите на цигари оскъпиха продуктите си с между 10 и 30 стотинки на кутия. Най-масовите цигари «Виктори” вече са на цена от 3.60 лева или с 20 стотинки повече от нивото преди Коледа, въпреки обещанието на «Булгартабак” да го задържи до края на годината. Според Иван Биларев това е междинно увеличение, което «влиза в сила по различно време”. «То влиза в сила като се изчерпат количествата, които са с по-стари цени и започва да влиза от днес, от утре, от 1 януари, за някои асортименти от 5 януари, за други – от 10 януари. Ве може да се каже откога влизат в сила, защото се произвеждат, пускат се на пазара, като се изчерпа, пуска се новото, което е с 20-30 стотинки по-високо”
Тези цени ще са валидни до края на март, когато изтича гратисният период за продажба на цигари със стари бандероли, тоест по-евтините. През февруари ще стане ясно каква ще е новата цена за кутия цигари. Новите цени, които ще бъдат на базата на новия акциз, тогава цената на «Виктори” ще бъде някъде между 4.60 и 4.80 лв. за кутия.
Поскъпването за кутия цигари ще бъде между 1.10 и 1.40 лева за различните марки на «Булгартабак”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *