„Булстрад“ спечели още 2 обществени поръчки

Договори по още две обществени поръчки са подписани в началото на юни от ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп“. Те са за застраховане на Върховния касационен съд и на Министерството на земеделието и храните, а общата им стойност е близо 146 хил. лв.
Застраховката на Върховния касационен съд (ВКС) покрива дълготрайни материални активи, в това число пълнорисково застраховане на имоти – държавна собственост, пълнорисково застраховане на машини и съоръжения, както и застраховка „Гражданска отговорност“ и „Каско“ на 10 леки и 3 лекотоварни автомобила. Срокът на договора е 2 г. За спечелването на тази обществена поръчка „Булстрад“ се е състезавала с още 3 компании. Най-голяма тежест при оценка на офертите е имала предложената застрахователна премия (50%), следвана от срока на изплащане на обезщетенията (40%). Сключеният договор е на стойност 27 152,24 лв. с ДДС.
Вторият договор – с Министерството на земеделието и храните (МЗХ), също е за застраховане на автомобили и имущество на ведомството. Обществената поръчка включва 3 обособени позиции, като са приемани оферти само ан блок за всички тях. Договорът включва застраховане на 405 автомобила със застраховка „Каско“ и 410 – с „Гражданска отговорност“, застраховане на недвижими имоти – публична държавна собственост, ползвани и управлявани от МЗХ, както и застраховка на апартаменти от фонда на министерството. Договорът е за срок от 1 г. Сред документите, които кандидатите е трябвало да представят, е и писмо от Комисията за финансов надзор за процента на изплатените обезщетения в периода от 1 януари до 31 декември 2008 г. по видовете застраховки, обект на настоящата поръчка, и за дял на застрахователния пазар. Не е посочено обаче изискване за минимален пазарен дял на кандидатите. При оценка на подадените оферти са вземани предвид следните критерии: предложена застрахователна премия за целия пакет застраховани МПС (40%), застрахователна сума за МПС – „Автокаско“ и за недвижими имоти (20%), застрахователна премия за целия пакет застраховани недвижими имоти (10%), както и дял на пазара на автомобилни застраховки (10%). С по 5% дял при сравняването на предложенията са били срокът на изплащане на обезщетения по автомобилни и имуществени застраховки, както и размерът на предлаганите отстъпки за застраховките на автомобилите и имуществото. По обществената поръчка са кандидатствали общо 5 компании. Стойността на сключения договор е 118 790,77 лв.
Обществените поръчки са един от инструментите, които могат да компенсират спада в засегнатите от кризата бизнес линии като автомобилното и карго застраховането, заяви преди време изпълнителният директор на „Булстрад“ Румен Янчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *