Бум на онлайн продажбите очакват британците през декември

Британските търговци очакват рекордни онлайн продажби през декември и вече мислят как да спечелят вниманието на клиентите, използвайки примамливи оферти и експресни доставки, съобщава The Guardian.

Асоциацията на онлайн търговците на дребно IMRG и консултантската компания Capgemini Consultingпрогнозират, че тази година онлайн приходите на търговците на дребно ще се повишат в сравнение с миналата Коледа и през декември предприятията за първи път да минат границата от 10 млрд. паунда.

Друг доклад на British Retail Consortium предполага, че най-много продажби през последния месец на годината ще бъдат осъществени именно онлайн. През октомври миналата година месечните обеми на продажбите в мрежата се повишиха с 0,8%. Необичайно топлото време доведе до спад в продажбите на дрехи, но беше отбелязан растеж в продажбите на джаджи, игри и аксесоари за дома.

През миналия месец 18,3% от продажбите са извършени онлайн, а това е най-големият им дял, откакто преди две години BRC започна да следи статистиките за пазаруването в интернет.

По Коледа мнозина ще предпочетат този тип пазаруване, смята генералният директор на BRC Хелън Дикинсън. От своя страна, търговците на дребно вече са инвестирали в удобни уебсайтове и бързи доставки.Броят на хората, които пазаруват онлайн ще достигне своя връх от 5% в навечерието на тази Коледа, твърдят от IMRG и Capgemini.

Най-натовареният ден по обем на продажбите се очаква да бъде 2-ри декември ,въпреки че най-силните дни варират според това какво предлагат търговците. От веригата универсални магазини John Lewis смятат, че най-натовареният им ден до Коледа ще е първият ден на декември, когато хората ще купуват най-много подаръци.

Данните за нарастващия процент на онлайн продажбите са обещаващи за индустрията, пояснява иТина Спунър, директор комуникации на IMRG.

Спунър твърди, че редица търговци вече са добре подготвени за празниците. Повечето залагат на доставки между един час и един ден, а целта е само една – привличане на максимален брой купувачи в това силно конкурентно време на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *