БФБ започва активни дискусии за капиталовия пазар заради кризата

Все по-задълбочаващата се глобална финансова криза и нейното отражение върху българския капиталов пазар наложиха преразглеждане и актуализиране на досегашната комуникационна стратегия на Българската фондова борса, съобщиха от институцията. Занапред основните усилия в комуникационната политика на Борсата ще бъдат насочени към възвръщане доверието на инвеститорите към капиталовия пазар и публичните компании, както и към привличането на нови емитенти.
БФБ счита за своя нова важна мисия популяризирането на водещите наши публични компании в страната и чужбина, тъй като те са “визитната картичка” на добре работещия и прозрачен български бизнес.
Освен към медиите, в публичната си комуникация Борсата ще засили своето внимание към следните фокус групи: емитентите – съществуващи и потенциални, инвестиционните посредници, инвеститорите – институционални и индивидуални, браншовите организиции, политическите сили, правителството и широката публика.
DarikFinance е медията, която наложи позицията, че проблемите на капиталовия пазар трябва да се обсъждат на различни форуми, включително и с представители на правителството, за да се търсят общи решения и да се стимулира пазара, както и да се популяризира. Като инструменти в комуникационната си стратегия БФБ ще използва срещи-дискусии, кръгли маси, семинари, конференции и др., съобщават от институцията. Предвидени са срещи с граждани в различни градове на страната, на които ще бъдат разяснявани ролята и мястото на капиталовия пазар в българската икономика и възможностите за инвестиране в ценни книжа в следкризисния период. Запланувано е да се проведат кръгли маси с представители на бизнеса в няколко икономически региона на страната, пред които експерти на БФБ ще разяснят предимствата на публичния статут. Борсата ще си партнира още по-активно с различните асоциации, обединяващи участниците на капиталовия пазар, с неправителствените организации, занимаващи се с проблемите на финансовия сектор, както и с висши учебни заведение.БФБ ще активизира също така диалога си с държавните институции и с политическите партии, тъй като от тях до голяма степен ще зависи по-нататъшното развитие и модернизиране на българския капиталов пазар. Борсата планира значително да обогати съдържанието и функционалността на своята интернет-страница в услуга на специалистите и широката публика.
Дарик радио
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *