БФБ-София АД разпредели по 0,112 лв. дивидент на акция за 2013 г.

Проведеното вчера Общо събрание на акционерите на „Българска фондова борса – София“ АД е решило да разпредели по0,112 лв. брутен дивидент на акция за 2013 г., съобщи пазарният оператор.Общата сума за дивиденти е в размер на 738 хил. лв. и представлява 70% от печалбата за миналата година на стойност 1,054 млн. лв. Остатъкът от 316 хил. лв. се отнася към фонд „Резервен“.

До момента няма информация дали събранието е гласувало за прекратяване на мандата на членовете на СД на борсата Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български и избиране на тяхно място на Наталия Стоянова Петрова, Иван Кутлов и Димо Спасов, каквотобе предложението на МФ.

Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на Общото събрание.Акционерите, имащи открити сметки при инвестиционни посредници, ще го получат чрез съответния посредник, а тези без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД.

Право на дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на ОСА, а именно – на 17.06.2014 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 13.06.2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *