БФБ-София организира кръгла маса в Пловдив

Българска фондова борса – София организира Трета регионална кръгла маса “Българска фондова борса и бизнеса – партньори в Европейския съюз”, съобщават от борсата. Форумът ще се проведе на 8 юни (петък) в “Новотел Пловдив”, гр. Пловдив.

За участие в кръглата маса са поканени над 200 компании от Южния централен регион на страната, както и представители на местната власт, на Комисията за финансов надзор, на инвестиционни посредници, на Асоциацията на индустриалния капитал в България, представители на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, депутати и медии.

В програмата са включени презентации, чрез които ще бъдат представени предимствата, които дава публичността на компаниите, начините за финансиране чрез капиталовия пазар, правна рамка на пазара, опита на публичните компании и др. Специално внимание ще бъде обърнато на възможностите за финансиране на общините, както и на малкия и среден бизнес.

Първите две подобни мероприятия бяха проведени във Варна и във Велико Търново. Фондовата борса и капиталовият пазар бяха представени пред бизнеса от Североизточна България на 10 ноември 2006 г. в Гранд хотел Варна. Във форума бяха регистрирани над 100 участника, сред които представители на 17 компании и 21 инвестиционни посредника и банки. За втората регионална среща на 23 февруари във Велико Търново бяха регистрирани над 75 участника, като бяха представени 20 компании и 11 инвестиционни посредника и банки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *