БФБ ще проведе „Ден за акции“ на 10 юни

Българска фондова борса-София и Централен депозитар организират за първи път в страната ни инициатива в полза на индивидуалните инвеститори – „Ден за акции“. Инциативата е с цел подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в България. „Денят за акции“ ще се проведе на 10 юни 2015 г.

„От изключителна важност за доброто представяне на всяка борса са индивидуалните инвеститори и ние считаме за необходимо да стимулираме техния интерес и ангажираност с развитието на капиталовия пазар. Това става чрез инициативи като тази, която започваме и ще превърнем в традиционна“, каза Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София и Централен депозитар.

„Освен да предизвикаме интереса на идивидуалните инвеститори, работим активно и за подобряване на финансовото знание в страната ни. Денят за акции е част от целенасочените усилия на двете институции в тази насока“, допълни
Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитара и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка. Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия. Имената на партньорите ще бъдат обявени на 29 април 2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *