БФС дава 2 млн. евро на треньор да ни класира за Европейското първенство

София /КРОСС/ Българският футболен съюз е готов да даде премия от 2 млн. евро на треньор, който успее да класира националния отбор на европейското първенство. Те са 1/3 от парите, които УЕФА със сигурност ще плати на всеки отбор финалист, пише в. „24 часа“.
Това стана ясно вчера, след като ден по-рано досегашният наставник Станимир Стоилов подаде оставка заради срамния старт в квалификациите. Във вторник пред 8000 зрители нашите национали загубиха с 0:1 от Черна гора, а четири дни по-рано бяха разгромени с 0:4 от Антглия на “Уембли”.

Следващият ни мач от евроквалификациите е на 8 октомври в Кардиф срещу Уелс. Дотогава БФС трябва да е назначил поне временен старши треньор, който да води националите. Преговори с потенциални кандидати започнаха веднага, дори е потърсен и първият чужденец – турчинът Фатих Терим. Проблемът с треньорите извън България, особено когато вече сме с две загуби, е, че те искат висока заплата, която на този етап футболният съюз не може да осигури.

Затова президентът Боби Михайлов и членовете на изпълкома прибягват до уловката с много висока премия при краен успех. Точно толкова – 2 млн. евро, при евентуално класиране ще си разделят и играчите, остатъкът е за БФС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *