Българин на път да спечели най-добрата работа в света

Българинът Кирил Христов има реални шансове да спечели най-добрата работа в света. Той участва в конкурса Best job around the world, организиран от агенцията за пътувания Jauntaroo, и в момента е втори с над 8000 гласа. Резултатът расте непрекъснато. Ако бъде избран, Христов ще бъде поканен от организаторите на интервю заедно с още 4-има финалисти.

През август Jauntaroo пусна обява за най-добрата работа, която нашият сайт отрази. „Търси се ентусиаст пътешественик, който да обиколи света за една година, всички разходи ще бъдат покрити от агенцията, и ще получи заплата от 100 хил. долара, за да пише и споделя преживяванията си – и за желанието си да остави всяко място малко по-добро, отколкото го е намерил“, беше записано в нея. С тези думи Том Уилсън, мениджър на рекламния отдел на Jauntaroo (сайт за пътувания, който има 2 годишна история), описва търсенето на човек за поста Главен изследовател на света.

Основната мисия на този човек ще бъде да обикаля света, да споделя снимки, видео и друг тип съдържание чрез сайта и различни социални мрежи.

Уилсън разказва, че идеята им е хруманала по примера на австралийския щат Куинсланд, който през 2009 г. обяви надпревара за „най-добрата работа в света“ – работник, който да се грижи за остров в големия бариерен риф. Тогава имало толкова много кандидати, че сайтът блокирал. Разликата сега е, че победителят в новото състезание ще бъде постоянно на път и за период от 52 седмици се очаква да посети между 30 и 50 дестинации. На всяко място, където отива, той ще трябва да се занимава и с доброволчески, благотворителен труд.

Условието за участие в конкурса беше да се направи 60-секундно видео, което обяснява защо сте перфектният кандидат. След това Jauntaroo избра 50 кандидата. От тях ще бъдат отсяти топ 5 финалисти, които ще се явят на интервюта лично, някъде на тайно място по света.

33-годишният българин Кирил Христов достигна до топ 50 сред хиляди кандидати. Той е студент и блогър, работил е в български медии. В момента има дребен бизнес, който развива онлайн.

За да го подкрепите, можете да гласуватеТУК.

Ето и интервю с него, в което той разказва за участието си в необичайната надпревара. Стискаме ти палци, Кирил!

……..

– Г-н Христов, как научихте за конкурса и решихте да се впуснете в него?

– Моя приятелка ми изпратилинк към вашия сайт, в който беше описана надпреварата в търсене на най-добрата работа в света. Стори ми се нещо различно и невероятно, затова миналия месец подадох документи. За целта трябваше да изработя видеоклип, в който да опиша най-интересните неща, с които според мен се отличава родният ми град. Направих кратък филм за София. Той може да се види само в сайта на надпреварата и никъде другаде, защото са такива правилата на конкурса.

– Занимавате ли се професионално с режисура, или по-скоро изработихте аматьорски видео продукт с ентусиазъм?

– Занимавал съм се с видео само като любител – интересно ми е как се прави открай време. Работил съм в телевизия, но в никакъв случай не съм се докосвал до производството на професионални видеозаписи и филмови продукти.

4000 души от над 100 държави бяха изпратили клипове за участие и моят беше избран сред тях, което изключително много ме зарадва. Вероятно е имало и професионалисти. Първо, сред всички участници бяха селектирани първите 100 най-добри. В началото на октомври стана ясен и топ 50, в който попаднах. Единствен българин съм в него. На финала ще бъдат класирани петима, които ще бъдат събрани „на тайно място някъде по света“ и от тях ще се избере победителят. Стискайте палци да съм аз, с моята София! Сред първите 50-има, с които се състезавам, има хора от цял свят, снимали за най-различни градове.

– Кога ще стане ясно кой печели?

– В края на месеца. Резултатът ще бъде определен от мнението на специализирано жури и от вота на интернет потребителите, които са подкрепили и харесали състезаващите се видеопродукти. Много се надявам, че ако има още гласове за мен, ще се доберем до финала с първите петима.

– Звучите много развълнувано. Как ви се струва всичко, което ви се случва? Толкова близо сте до това да спечелите околосветско пътешествие – мечта за цялото човечество.

– Още не мога да го осъзная, реално, но се чувствам страшно приповдигнато, защото с огромна изненада разбрах, че резултатът ми се дължи на вота на толкова много българи! Просто съм страшно изненадан!Благодаря на всички, които са гласували за мен или решават да го направят. Изключително съм ви признателен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *