Българите в чужбина са вече над 2.4 милиона

Над 2.4 милиона са вече българските граждани, които живеят в чужбина. Информацията идва от писмо на Министерството на външните работи в отговор на въпроси, поставени от сайта Българите в чужбина са вече над 2.4 милиона.www.eurochicago.com,

Резултат с изображение за емигранти

Според данните най-голямата българската диаспора е вече в Германия, където българите са 416 хиляди. Следват преминалите на второ място по брой българи в Турция, които са 350 хиляди, САЩ и Гърция с по 300 хиляди, Испания с 250 хиляди, Италия със 120 хиляди и Великобритания със 100 хиляди.

Данните от МВнР са сравнени с тези от сходно запитване от 2011 г. За Германия данните показват, че преди 7 години техният брой е бил близо 75 хиляди, което означава, че в периода до 2018 г. той е нараснал с близо 340 хиляди души. Общият брой на българите в чужбина пък е нарастнал с приблизително 400 хиляди за тези 7 години. Любопитни са и данните за Турция, където се наблюдава намаляване на българските граждани с около 150 хиляди, информира svobodnaevropa.bg.

От данните, които МВнР предоставя на www.eurochicago.com личи също, че властите нямат точни данни за българските граждани в чужбина. Такива са например данните за Франция, където е посочено, че живеят между 60 и 80 хиляди българи, Австралия с 10-15 хиляди българи и Нова Зеландия, където броят е между 3 и 5 хиляди души.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *