България е на трето място по най-много получени оплаквания от туристи

България е на трето място по най-много получени оплаквания от туристи. Това сочат данните от анкетата на авторитетното списание „Урлауб Перфект“. Преди България в негативната класация се нареждат само Тунис и Турция.

Широка пясъчна ивица, хотели с детска анимация и разнообразни ол-инклузив предложения на символични цени, това привлича немските туристи към България.

Страната заема третото място като предпочитана семейна дестинация след Турция и Испания и е на пета позиция като цел за лятната отпуска на германеца въобще.

Иначе любимото място за отдих за „Лято 2008“ е Испания, коментира резултатите главната редакторка на авторитетното туристическо списание „Урлауб Перфект“ Моника Шпийлбергер.

„Резултатът изобщо не е изненадващ. На въпроса кои ще бъдат най-предпочитаните места за лятна почивка, на първо място се посочва Испания, следвана от Турция и Гърция.

Испания е на първо място, защото е страна, където германците традиционно почиват. Там има разнообразни предложения, две крайбрежия. Разполага с добра инфраструктура, а и в културно отношение предлага богато разнообразие.

Ако България не е на едно от първите места, това определено се дължи на факта, че страната предлага само почивка на море, но не разполага с онова огромно разнообразие, което имат Турция и Испания например“.

Вкусовете на германския турист стават все по-екстравагантни с всяка изминала година. Вече не е достатъчно хотелската стая да разполага с климатик и мини бар, а почивната база с басейн и стая за игра на децата. Германците стават по-придирчиви и търсят приключения.

„Това, което казват от туристическите бюра е, че и през лятото на 2008 година круизите ще печелят популярност. Сред германските почиващи на изключителна почит е „уелнес“ ваканцията, освен това все по-често се избират „ивент“ пътуванията, това е много повече от посещения на забележителности.

Недотам високото качество на продукта също дърпа България назад в класациите. Страната се нарежда на трето място по най-много подадени оплаквания от туристи. Данните по този показател остават непроменени от 2005 година насам.

Тази година се очаква германците отново да увеличат разходите си за лятната отпуска. По-големите приходи за туристическия бранш обаче вероятно няма да потекат към България.

Причината – проблемите остават нерешени, качеството ниско, а пакетните почивки скучни. Ниската цена все по-трудно ще компенсира липсата на развитие в бранша. И в туризма има тенденции, но изглежда българските хотелиери пропускат този факт, коментират специалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *