България започва мащабна рекламна кампания на руския туристически пазар

 
 
 

 

 

България започва мащабна рекламна кампания на руския туристически пазар, която се финансира с пари от европейската оперативна програма „Регионално развитие“. Това съобщи по време на започналата в Москва есенна туристическа борса зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
Рекорден ръст от 40 % на руските туристи у нас спрямо миналата година отчитат от българската консулска служба в Русия, където след броени дни очакват издаването на 300-хилядната виза за 2010 година. Напоследък все повече руснаци посещават страната ни не само заради курортите, но и като собственици на недвижими имоти. Затова и целта на рекламната кампания е да обхване всички потенциални гости, превръщайки България в целогодишна туристическа дестинация.
Кампанията ще включва телевизионни и радио клипове, рекламни билбордове, публикации в специализирани издания и в други медии, както и в Интернет, каза зам.-министър Иво Маринов.
„За нас Русия е един стратегически пазар, на който ще разчитаме и в бъдеще. Рекламната кампания, която ще стартира през октомври в Русия, ще бъде насочена към основните направления – морски и ски туризъм, с акцент също и върху културния, балнео, СПА, уелнес, еко и селския туризъм”, допълни зам. министър Маринов.
Той обяви също така, че зарази засиления интерес към България, от октомври се открива редовна самолетна връзка между София и уралския град Екатеринбург.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *