България – най-евтиният курорт за сърбите

 
 
България остава най-евтината туристическа дестинация за сръбските туристи, показва изследване на белградски медии.Същият рейтинг има и Тунис, докато най-скъпата лятна почивка за нашите съседи е на хърватската Адриатика. Така за четиричленно семейство в Хърватия само за летни удоволствия като сокове, вода, кафе, пица, сладолед и плодове са необходими най-малко 50 евро, в Гърция – 40, в Черна Гора – 30, докато на българското Черноморие – само 20 евро. И в тази сметка не са включени хотелът и храната.
 
В хърватското градче Пореч например бирата струва 3,5 евро, а обикновен сладолед – около три.
Според сръбските туроператори, четири кафета в България струват две евро, в Турция и Черна Гора – четири, докато в Гърция и Хърватия – шест. За четири сока в България трябва да платите четири евро, в Гърция – 8, а в Хърватия – 12 евро.
Директорът на Асоциацията на туристическите агенции Слободан Станкович твърди, че според техните анкети, курортите в Хърватия са качествени, но същите качествени туристически услуги за по-малко пари могат да се получат и в България, Гърция или Тунис.
При цените в България, в която сърбите летуват най-често, има разлика от 20 процента в зависимост от това дали туристите изберат северната или южната част на Черноморието.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *